Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > BOLVADİN ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI, PATATES YETİŞTİRİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

BOLVADİN ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI, PATATES YETİŞTİRİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Ayrıca bölgemizde yoğun olarak yapılan ve çiftçimizin üretim alanında önemli bir yere sahip olan Şeker Pancarı yetiştiriciliği hakkında bilgilere değinildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Dayı toplantıya başlamadan önce Ankara’da yaşanan terör saldırılarını odamız ve çiftçilerimiz adına kınadı. Ülkemizde yaşanan birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışan şer güçlere fırsat verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bolvadin Ziraat Odası başkanlığı öncülüğünde düzenlenen Patates yetiştiricilerini bilgilendirme toplantısı 15.03.2016 tarihinde yapıldı. Bolvadin  Merkez ve Kasabalarında Patates yetiştiriciliği yapan çiftçilere Bolvadin Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde getirilen BAYER firması  tarafından toplantıya katılan çiftçilerimize Patates  ot mücadelesi , hastalık mücadelesi  , yüksek verim koşulları hakkında bilgiler verildi. Horan parkta gerçekleştirilen yemekli toplantıya katılımın oldukça memnun ediciydi. Toplantıya Bayer Firması Mühendislerinden Ceylan Akyol ve Orhan Akyıldız katıldı. Akyol toplantıda şunları dile getirdi;

“Dünya nüfusunun büyük bir bölümü protein ihtiyacını patates bitkisinden  sağlamaktadır. Tüketimin yoğun olması ve taleplere üretimin cevap verememesi , dolayısı ile buna bağlı olarak da üretimi artırmış bulunmaktadır. Bu artışlar doğal olarak kaliteli bir üretim ortaya çıkarmıştır. Kaliteli üretimin getirmiş olduğu rekabet ülkemizde de üretimi artırmıştır.”

“Değerli çiftçiler patates yetiştiriciliği önem arz eden bir durumdur. Hassas bir yetiştiriciliği olan patateste hastalık ve zararlılar ile mücadele etmek çok önemlidir. Zamanında ilaçlama ve gübreleme bu hususta çok önemlidir. Tarlada eksik olan elementler analiz yaptırmak suretiyle öğrenilerek gübreleme işlemi yapılmalıdır. Bilinçsiz ilaçlamadan kaçınılmalıdır. Kaliteli ve Pazar payı yüksek ürünler  üretmek hepimiz isteriz. Bundan dolayı belirtmiş olduğum ilaç ve gübre kullanım hususunda çok dikkatli olunmalı ve teknik destek alarak üretim yapmalıyız. Bu toplantıyı yapmamıza vesile olan Bolvadin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Dayı’ya teşekkürlerimi iletirim.” dedi.

Ayrıca bölgemizde yoğun olarak yapılan ve çiftçimizin üretim alanında önemli bir yere  sahip olan Şeker Pancarı yetiştiriciliği hakkında bilgilere değinildi. Nasıl ilaçlanması gerektiği hakkında bilgi verilerek doğru bildiğimiz yanlışları düzeltme imkanı bulundu.