Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSEMİZE TARIM ALANI BÖLÜMÜ AÇILDI...

MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSEMİZE TARIM ALANI BÖLÜMÜ AÇILDI...

İl genelinde ilk tarım  bölümü Bolvadin Meslek Lisemize açıldı. Tarım ve Hayvancılık Faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı ilçemizde gelecek nesillerin bilinçli ve nitelikli yetiştirilmesi amacıyla Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bünyesinde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı itibariylı “Tarım bölümü ” açıldı. Bölüm olarak bu yıl 18 ila 20 seçkin öğrenci alınacağı, okul içerisinde 270 m² kapalı, arazide ise 30 Dekar uygulamalı alan ile öğrencilere hizmet sunacak.

BOLVADİN ZİRAAT ODASI ÖNCÜ ROL OYNADI

Bolvadin Ziraat Odasının bölümün açılmasında öncü rol üstlendiği ifade edildi. Oda Başkanı Fikret Dayı: “Tarım Lise ’si açılması için uzun süredir çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Şimdilik tarım lisesi olmasa da bu konuda kalifiye, bilinçli ve nitelikli Tarım Personeli yetiştirmek için çalışmalarımız netice verdi. İlk olarak Tarım Alanı bölümü açıldı. bundan sonra Seracılık ve Hayvancılık gibi bölümlerle genişlemesini sağlayacağız. Ayrıca yeni açılan Tarım Bölümünün maddi ve manevi her türlü yanında olacağız. Öğrencilerimize de staj alanı başta olmak üzere desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Açılan Tarım  Bölümünün İlçemizdeki tarımın gelişmesine büyük katkısı olacağını ifade eden Bolvadin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Dayı; “Tarımsal alandaki bilgi, beceri, uygulama ve teknolojilerin üreticilere aktarılması ve öğretilmesi gerekliliğinden yola çıkılarak bu konuda faaliyet gösteren eğitim kurumlarının önemi daha da belirgin hale geliyor. Ülkemiz ve bölgemiz tarımının kalkınmasına büyük katkısı olacak bu tür liselere gençlerimizin öncelikli olarak tercihte bulunacaklarına inanıyorum. İlçemizdeki hatta ilimizdeki tarım alanlarının daha bilinçli ve etkili kullanımı söz konusu olacağından kaynak israfı önlenmiş olacaktır. Yetiştirilen tarım ürünlerinin miktarında ve çeşitliliğinde artış olacaktır. Bu da ülke ekonomisine olumlu yönde etki edecektir.” dedi.

ERKMEN GÖLÜ 30 DEKAR ARAZİ TAHSİS ETTİ

S.S.Erkmen Gölü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı tarafından uygulama alanı için gerekli olan 30 Dekar araziyi tahsis etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kooperatif Başkanı Ömer Gani Tek Bolvadin’in menfaati olan her alanda yer almaya hazır olduklarını, nitelikli tarım elemanı yetişmesi için bu bölümün oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki yıl da Hayvancılık Bölümünün açılması için çalışmalarımızı ve desteklerimizi sürdürüyoruz. Buralardan mezun olacak çocuklar Avrupa Birliği hibelerinden (KOSGEB-TKDK)dan  %70'lere varan hibelerden faydalanabiliyorlar. Ayrıca üniversiteye girişti ek puanlar alıyorlar. Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim gibi alanlara rahatlıkla gidebiliyorlar.” dedi.

Bölgemizin ekonomik yapısının ana omurgasını oluşturan tarım ve hayvancılık faaliyetlerine doğrudan etki edeceğini düşündüğümüz bu alanının Bolvadin’imize hayırlı olmasını diliyoruz.