Bolvadin Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > ŞEKER PANCARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ŞEKER PANCARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Afyon Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Mehmet Ünlü ’den Ziraat Odamıza Ziyaret

 Bolvadin Ziraat Odası ve Doğuş Afyon Şeker Fabrikası tarafından ilçedeki pancar ekimi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan bu ziyarette , Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Dayı , Afyon Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Mehmet Ünlü , Afyon Şeker Fabrikası Bölge Müdürü Fırat Tırank katılımlarıyla gerçekleşen bu ziyaret soru cevap şeklinde devam etti.

Bu seneki pancar fiyatı ne kadar olacak?

A kotası kesin fiyatı Türk Şeker tarafından belirtilen fiyat baz alınacaktır.

* Önümüzdeki kampanya döneminde ne gibi yenilikler yapılacaktır?

Öncelikle fabrikamızda meydan hizmetleri konusunda düzenlemeler yapılacak. Yeni peronlarla beraber traktör ve kamyonların giriş yerleri ayrılacak. Fire ve digestion analiz laboratuarı yenilenerek otomasyona geçilecek. Üreticiye artık toprak verilmeyecek. Yeni olarak 120 m2 silolama alanları açılacak. Yeni yükleme makineleri sabit ve seyyar boşaltma makinelerinin sayısı arttırılarak fabrika içerisinde bekleme süresi azaltılacak. Ayrıca fabrikada yapılan revizyonlarla beraber günlük işleme kapasitesi arttırılacak. Kampanyaya 18 gün daha erken başlanarak(15 eylül) gecen yıla göre 180.000 ton pancar erken işlenecek.

* Şeker pancarı üreticisini destekleyen uygulamalarınız nelerdir?

Tohum ve gübre seçiminde titizlikle çalışıldı. Verim ve kaliteye yönelik seçeneklerimizi çoğaltarak üreticilerimize piyasa şartlarından daha uygun fiyatlarda önerilerde bulunacağız.. Üreticilerimize pancar yetiştiriciliği sırasında karşılaşabilecekleri sorunlara hem teknik hem de zirai mücadele ürünleri konusunda destekte bulunacağız. Pancar üreticilerimize pancar bakımı, sulaması ve söküm dönemlerinde verilen 13,00 tl/ton olan avans miktarları arttırılıp 18 TL/ Ton’dan ödemeler yapılacaktır. Ayrıca bu sene başlatacağımız erken ve geç teslim primleriyle üreticilerimize destek olacağız. Primlerimiz 15 Eylül - 20 Eylül arasında 20,00 TL/ TON , 21 Eylül – 25 Eylül arasında 15,00 TL/ TON ,26 Eylül- 30 Eylül arasında teslim ettiklerinde 10,00 TL/TON ödeme yapılacaktır.

Geç teslimde ise 15 Kasım – 22 Kasım arasında 7,00 TL/ TON , 23 Kasım – 30 Kasım arasında 9,00 TL/TON , 01 Aralık – 07 Aralık arasında 11,00 TL/ TON , 08 Aralık -15 Aralık arasında teslim ettiklerinde 13,00 TL/TON ödeme yapılacaktır.

* 2018 Kampanya döneminde üreticilerin kota cezaları uygulanacak mı?

2018 kampanya döneminde yaşanan iklimsel olumsuzlar üreticilerimizi mağdur etmiştir. bu sebeple şirketimizin aldığı karar doğrultusunda kota cezası uygulanmayacaktır.