Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > BOLVADİN ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN ŞEKERPANCARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BOLVADİN ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN ŞEKERPANCARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Pancar üretim sahalarında yapılan yanlışlar ele alınarak üretimin maksimum oranda sağlıklı yapılması için bilgiler verildi.

Bolvadin Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde düzenlenmesi planlanan pancar yetiştiricilerini bilgilendirme toplantısı geçen hafta (22/02/2016) tarihinde yapıldı.

Kuzey Tohumculuk Ziraat mühendisi Oğuz KAVUNCUOĞLU ve Adama firması Ziraat Mühendisi Mehmet MANAVOĞLU’‘nun katılımı ile gerçekleşen toplantıda şu bilgiler verildi.
Toplantıya katılan çiftçilerimize şekerpancarında ot mücadelesi, hastalık mücadelesi, yüksek verim koşulları ile şeker oranı hakkında bilgi verildi.

Ayrıca Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanan ve oldukça olumlu sonuçlar doğurarak Türk çiftçimizin yüzünü güldüren pancar yabancı ot ilacı tanıtıldı.

Kavuncuoğlu “pancar üreticilerimiz bu ilacı kullanarak hem zamandan hem de işçi ve çapa masraflarından kurtularak üretimlerine gönül rahatlığı ile devam edebilirler.” dedi.
Pancar üreticilerinin bir diğer sıkıntısı olan cercospora yaprak lekesi hastalığının mücadelesinde kullanılan ilaç tanıtımları yapıldı. “Bu hastalıkla mücadele için temmuz ortasında ilaçlamaya başlanmalı ve en az iki defa farklı ilaçlarla mücadele yapılmalıdır.” denildi.
Kavuncuoğlu Türkiye piyasasına yeni giren ve verime yatkın bir tohum olan POLAT pancar tohumunu çiftçilerimizin toprakları ile birleştirmesini istedi. Topraklarımızın asıl ihtiyacı olan ve kullanılması önem arz eden kükürdün sıvı olarak kullanılması gerekmektedir diyen kavuncuoğlu, “Bor kullanımının da en az bir defa kullanılmasını istedi. Böylece hastalıklara dayanım, şeker oranında artışlar meydana gelecektir.” dedi.
Bolvadin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret DAYI “bu bilgilendirme toplantılarımız sadece Pancar yetiştiriciliği ile sınırlı kalmayacak önümüzdeki günlerde yabancı ot ilaçları kullanımı, patates yetiştiriciliği hakkında da yapacağız.” dedi.

Çiftçilerimizi en iyi şekilde bilgi deposu haline getirmek ve üretimine olumlu yönde katkı sağlamak ilk amacımız olan diyen DAYI “toplantıya katılan ve bilgi veren firma yetkililerine teşekkürlerini dile getirdi.”