Bolvadin Ziraat Odası

ZOBİS
Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > BOLVADİN ZİRAAT ODASI SERTİFİKALI TOHUM DAĞITIMI

BOLVADİN ZİRAAT ODASI SERTİFİKALI TOHUM DAĞITIMI

Bolvadin Ziraat Odası Başkanı Fikret Dayı , 2015-2016 Tarım döneminde siz değerli çiftçilerimizin tohumluk ihtiyaçlarını karşılamak üzere , 100 ton sertifikalı Arpa, Buğday çeşitleri ve Tritikale dağıtım işlemlerinin tamamlandığını belirtti.
Bolvadin Ziraat Odası’nın yürüttüğü çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, sertifikalı tohumun ekiminden elde edilen ürünün diğer tohumlara oranla yüzde 25 daha fazla olduğuna söyledi.
Merkez , Köy ve Kasaba çiftçisine daha kaliteli ve fazla ürün almaları noktasında sertifikalı tohum temin ettiklerini ve 100 ton tohumluk Arpa, Buğday çeşitleri ve Tritikale’nin dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Dayı, ayrıca Çiftçilerimizin yararına olan bu tür etkin faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.