Bolvadin Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > BOLVADİN ZİRAAT ODASIN’DAN YENİ BİR HİZMET DAHA

BOLVADİN ZİRAAT ODASIN’DAN YENİ BİR HİZMET DAHA

Ayrıca Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, Tüm İslam Alemine Hayırlara Vesile Olmasını Cenabı-ı Allahtan Niyaz Ederim.

Bolvadin Ziraat Odası olarak çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek ve daha önceki yıllarda yaşamış oldukları mağduriyetleri gidermek için faaliyete geçirmiş olduğumuz tohum eleme tesisimiz 29.06.2016 tarihinde Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimiz’in katılımları ile düğmeye basıldı.

Bol ve kaliteli ürün almalarını sağlamak amacıyla Çiftçilerimizin  daha çok üretim daha çok kazanç elde etmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Fikret DAYI, şunları kaydetti; Günümüz teknolojisine uygun, saatte 5 ton kapasiteli, tohum eleme, ayırma,  ilaçlama, temizleme, çuvallama işlemlerinin yapıldığı bu tesis Bolvadin , Kasaba-Köylerine  ayrıca çevre ilçelere de hizmet verecek olup tesisimizde Arpa- Buğday’ın yanı sıra Fiğ ve Yonca tohumu elemeleride yapılacaktır.  
Ekilen tohumlukların teknik olarak 3 yılda bir sertifikalı tohumluklarla yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Dayı, “Gelişmiş ülkelerde sertifikalı tohumluk kullanımı yüzde 50’nin üzerinde iken Türkiye’de bu oran yüzde 10-15 civarındadır. Kalitesiz tohumlukla üstün verim almak imkânsızdır. Bir taraftan yöre şartlarına adapte olmuş sertifikalı çeşitler tercih edilirken diğer taraftan da İşleme tesislerinin kurulması verimi ve kaliteyi artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Fikret DAYI ; “Tohum eleme tesisimizin Bolvadin’imize ve Tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerken ; emeği geçen herkese teşekkür eder. Ayrıca Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, Tüm İslam Alemine Hayırlara Vesile Olmasını Cenabı-ı Allahtan Niyaz Ederim.” Dedi.

(Not : Tohum Eleme Tesis adresimiz ; Yeni Sanayi Sitesi karşısı ,Toprak Tahlil Laboratuar yanında hizmet vermektedir.)