Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > Kaymakamımız Özkan, Ziraat Odasına ait tohum eleme tesisinde incelemelerde bulundu.

Bolvadin İlçe Kaymakamımız İbrahim ÖZKAN, geçtiğimiz yıllarda hizmete giren tesiste incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında, Eleme Tesisinin çalışması hakkında Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret DAYI ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Tahir KIRIKKULAK tarafından heyete şu bilgiler verildi; “Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ve üyelerimize hizmet verdiğimiz  tesisin eleme kalitesini artırmak amacı ile hafif dane eleme makinesi entegre edilmiştir. Bu sayede cılız ,nemini kaybetmiş, ana ürün artıkları ve yabancı ot tohumlarından ayırarak daha kaliteli tohumluk elde edilmiş olacaktır. Çiftçilerin ihtiyacı olan arpa, buğday gibi hububatların temizlenerek daha verimli tohumluk elde edileceği bildirildi.”

Kaymakam İbrahim ÖZKAN’IN  incelemelerinde Bolvadin AKP ilçe Başkanı  Ömer DAYI,  Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet TÜRKYILMAZ’DA eşlik etti. Kaymakamımız Özkan son olarak “Yapılan bu hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti”