Bolvadin Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bolvadin Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odasından Çiftçiye Büyük Hizmet

Ziraat Odasından Çiftçiye Büyük Hizmet

Bolvadin Ziraat Odası çiftçiye hizmet vermek için planladığı tohum eleme tesisinin yapılacağı yeri satın alarak önemli bir aşama kaydetti.
Bolvadin Ziraat Odası çiftçiye hizmet vermek için planladığı tohum eleme tesisinin yapılacağı yeri satın alarak önemli bir aşama kaydetti.

Bolvadin Ziraat Odasının Tohum eleme tesisi için çiftçilerin isteklerine göre cevap verebilecek kapasiteye sahip olan yeni satın alınan yer 5.300 metrekaredir.

Bolvadin Ziraat Odası Başkanı Fikret DAYI verdiği beyanatta şunları söyledi:

Uzun zamandır Bolvadin ve çevre köylerdeki çiftçilerimiz tohum eleme selektörleri için böyle bir tesisin olması istekleri vardı. Ziraat Odası olarak görevimiz olan eleme tesisini kurmak adına faaliyetlerde bulunduk. Çiftçilerimize hizmet vermek ve mağdur olmamaları için çalışmalarımızın netice vermesi sonucu tesisi kurmak için yer satın alınmıştır.1300 metrekare kapalı alana sahip olan bu yer gerek eleme tesisi gerekse çiftçilerin isteklerine göre ve gerekse yeni projelere cevap verebilecek kapasitededir. Bilhassa alınan yerin sanayi esnafına yakın olması ve sanayi esnafı ile çiftçimizin birlikte hareket ederek karşılıklı alış verişlerine katkıda bulunmak adına bu yer seçilmiştir.

Bu tesisle Bolvadin çevresindeki köylere ve bilhassa yakınımızdaki Çay ve Sultandağı ilçelerine de hizmet vermeyi düşünüyoruz. Eleme tesisinin yanında farklı projelere de yer vermeyi düşünüyoruz. Tüm çiftçilerimize ve Bolvadin'e bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken;  tüm çiftçilerimize bize verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür eder desteklerinin karşılığında ise böylesine önemli bir tesisi kendilerine kazandırdık inşallah. Bundan sonra da başka tesis ve ekipmanlarla birlikte sertifikalı tohum üretim ve paketleme tesisi ile yine onlara hizmet vermek amacındayız. Çiftçilerimizin yüzünü güldürmek adına tesisimizin en kısa sürede faaliyete gireceğini onlara müjdeliyorum. Dedi

Ayrıca Başkan DAYI Bolvadin'imize ve tüm üyelerimize böylesine güzel bir tesisin kazanılmasından dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bizlerde Başta Bolvadin Ziraat Odasının yöneticilerine ve tüm çiftçilerimize bu güzel tesisin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'dan temenni ediyoruz.